Шотландецът Алан Макманас поднесе една от изненадите на световното първенство по снукър, елиминирайки сънародника си Джон Хигинс с 13-11 в мач от четвъртфиналите.

Четирикратният световен шампион започна третата сесия при аванс от 9-7 и макар да загуби откриващия фрейм, възстанови разликата с брейк от 53. Макманас отвърна със серия от 88, но Джон отново взе думата с брейк от 69.

След кратката почивка обаче големият Хигинс не спечели нито една партия повече, докато неговият противник наниза невероятни серии от 71, 52, 128 и 60 точки, за да се класира на полуфиналите на световното за трети път в кариерата си.

В същото време Марко Фу елиминира Бари Хоукинс с 13-11 фрейма и оформи карето полуфиналисти. Интересното е, че палачът на Рони О'Съливан изоставаше с 10-9, намали до 11-12 и дори имаше шанса да влезе в решителен фрейм, но изпусна инициативата и напусна турнира.

Така на полуфиналите Макманас ще играе срещу Динг Джънхуей, докато Фу излиза срещу първенеца за 2014 година Марк Селби, който единствен от всички полуфиналисти е печелил короната в снукъра.