Рони О'Съливан победи Нийл Робъртсън с 6-3 и се класира за полуфиналите на престижния снукър турнир Мастърс, провеждащ се в лондонската зала "Александар Палас". Ракетата имаше невероятен късмет и сътвори няколко невиждани за своята игра късметлийски флукове.

Двубоят започна със солиден халф-сенчъри брейк от 74 на Робъртсън, но действащият първенец в надпреварата сътвори пълен обрат след хубави серии от 63 и 51 точки. Световният шампион от 2010 година отвърна с прилична серия от 47 пункта и изравни.

След почивката Машината от Мелбърн постигна серия от 59 точки, но пропусна червена за горния ляв джоб, играна с удължител. Той все пак получи нова възможност и отново излезе напред в резултата.

Ракетата взе крехка преднина в следващата част, но пропусна зелената в опит да се върне към групата червени. Австралиецът пропусна червена за горния десен джоб и Рони направи пълно разчистване, за да изравни за 3-3.

В ключовият седми фрейм англичанинът поведе с над 40 точки, но след невероятния флук по кафявата пропусна труден плант и Робъртсън го догони. О'Съливан все пак се пребори за нова възможност и дръпна с 4-3.

Машината от Мелбърн се настани край зеленото сукно, но изпусна инициативата и видя как Рони печели следващата партия с нов чудовищен флук, който му помогна да постигне брейк от 54.

В деветата партия Рони направи нов страхотен флук, а за разлика от него, Нийл нямаше късмет и след хубав разбиващ групата удар фаулира бияча. Ракетата наниза брейк от 68 и затвори мача, класирайки се на полуфиналите. Там той ще играе с Марко Фу или Марк Алън.