Снукър легендите Рони О'Съливан и Стивън Хендри се изправят един срещу друг от 20.00 часа на 8 септември в Летния театър в Бургас. Двамата имат общо 12 световни титли. На боксов език, това е все едно да гледаш двубой между Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд.

Също като тях двамата, Рони и Стивън не се харесват особено и всеки ще се постарае да победи другия. На брифинга преди мача присъства Краси Киров, главен мениджър на българското снукър турне, което минава през четири областни града и завършва в Бургас, както и Деси Божилова, една от най-успешната ни съдийка в тази популярна билярдна игра, която ще реферира и двубоя на 8 септември. Преди това двамата играчи ще мерят сили в Пловдив (5 септември), София (6 септември) и Варна (7 септември).

Рони О'Съливан и Стивън Хендри ще играят за първи път в кариерата си в подобни условия, на открито в Летния театър. За целта ще бъде доставена и сглобена професионална маса за снукър, която тежи тон и половина. Публиката ще може да наблюдава детайлно развоя на събитията чрез големи видеоекрани. Срещата ще е във формат 6 от 11 фрейма. Всеки играч ще има по 30 секунди за удар, което гарантира една добра динамика.