Джак Лисовски поднесе поредната изненада в първи кръг на световното първенство по снукър, елиминирайки първенеца на планетата за 2015 година Стюърт Бингъм с 10-7. 

Впечатляващото е, че 26-годишният квалификант беше по-добър през целияа мач и тотално надигра спипания за нелегални залози англичанин. За Джак това беше първо участие в шефийлдския театър "Крусибъл" от 2013 година насам, когато направи своя дебют.

Играта на Лисовски е истинска радост за окото, като се има предвид, че през този сезон той е третият най-бърз играч, с под 18 секунди средно на удар.

Отпадането на Бингъм означава, че още на старта си тръгва още един бивш световен шампион. Както е известно, действащият световен шампион и трикратен победител в турнира Марк Селби беше елиминиран с 10-4 от Джо Пери.

Багажа стегнаха също така Шон Мърфи (световен шампион за 2005 година, 9-10 от Джейми Джоунс) и Греъм Дот (световен шампион за 2006 година, 8-10 от Али Картър). На път за Мелбърн е и първенецът на света за 2010 година Нийл Робъртсън, който изостава с 3-6 срещу Робърт Милкинс.