Рони О'Съливан спечели UK Championship за втори пореден и за рекорден седми път в кариерата си, побеждавайки Марк Алън с 10-6 на финала.

Така Ракетата може да се похвали с 19 мейджър трофея, взимайки под внимание петте му световни титли и седемте трофея на Мастърс. Зад него с 18 мейджър трофея остава 7-кратният световен шампион Стивън Хендри. За триумфа си в Йорк Рони получи чек на стойност 170 000 паунда. 

Срещата не започна по най-добрия начин за О'Съливан, който загуби първата партия по черната, а след три фрейма беше догонващ с 1-2. До края на първата сесия обаче той беше безупречен и дръпна с комфортното 6-2.

Вечерната сесия също мина под контрола на англичанинът, който не срещна особени трудности, макар и постигайки само два халф-сенчъри брейка. Сенчъри брейковете в кариерата на Ракетата са вече 986, а ранкинг трофеите му - 34. По този показател той изостава само от Хендри (36).

За О'Съливан триумфът снощи идва точно четвърт век след първата му титла на UK Championship. Сезонът се очертава да бъде брилянтен за него, като се има предвид, че той грабна титлите на Шанхай Мастърс и Шампион на шампионите.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LJxc301WyGg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>