Рони О’Съливан започна ударно участието си на Мастърс 2019-а, след като срази Стюърт Бингам с 6-2 фрейма в мача помежду им от първия кръг. 

Ракетата допусна някои грешки, но те не можеха да се сравнят с представянето на съперника му, който игра изключително слабо в по-голямата част от двубоя. 

Бингам спечели първата партия, но след това последваха 5 поред за Рони. Най-добрата серия на Стюърт в първите 6 фрейма бе от едва 25 точки, което е показателно. 

Бингам допусна твърде много непредизвикани грешки, но все пак спечели още една партия, когато направи брейк от 71 точки. 

В следващата се отчете със серия от 62, но пък пропусна фреймбола към жълтия джоб от средна дистанция и даде шанс на О’Съливан, който разчисти масата, за да изравни при 67:67 и това върна черната на масата. Последва сериозно надиграване, но Ракетата все пак измъкна партията и затвори мача. 

О’Съливан направи два сенчъри-брейка от 134 и 111 точки и още 4 серии от поне 50, за да се класира без проблеми за следващата фаза, където ще играе срещу Райън Дей, който в първия ден елиминира Джон Хигинс.