Джъд Тръмп се класира за полуфиналите на престижния снукър турнир Мастърс, елиминирайки световния №1 Марк Селби с 6-2 фрейма.

Срещата започна с много напрегнат тактически фрейм, който продължи около 45 минути. В него Прическата имаше аванс от 16 точки преди разчистването на цветните топки, когато се стигна до половинчасово надлъгване. То беше спечелено от Селби, но той пропусна жълтата топка, заложи я на "зеления" джоб и неговият противник измъкна партията.

Тръмп удвои аванса си след брейк от 54, а Марк успя да се разпише в третата част след серия от 64 точки. Солиден халф-сенчъри брейк от 81 пункта на Джъд му осигуриха комфортен аванс на почивката.

След нея двамата майстори продължиха да предлагат много високо качество в играта си. Сенчъри брейк от 101 на левичаря беше последван от 60 точки и той се изстреля напред с 5-1.

Селби демонстрира класата си в седмата партия, в която изригна със сенчъри брейк от 110. В следващия фрейм той навлезе в свои води, защото се стигна до нова тактическа битка. Марк отново изглеждаше като победител в нея, защото вкара страхотна зелена от средна дистанция, разви долепената на борда синя топка, но бялата остана скрита от черната топка. 

Той излезе от снукъра, който си постави, но прати бияча в средния джоб и Тръмп получи топка в ръка. Тук Джъд заложи всичко на един удар и след феноменалното вкарване на синята топка за ъгловия джоб, успя да изтегли по фамозен начин за розовата - неговия мачбол. Той е реализира с лекота и постигна една от най-големите победи в кариерата си.

Тръмп ще играе на полуфиналите на Мастърс за втори пореден и общо четвърти път, като до момента той никога не е достигал финала. Селби пък е един от най-успешните състезатели в турнира с три трофея. За място на финала Джъд ще спори с Бари Хоукинс или Нийл Робъртсън.