Престижният снукър турнир Мастърс стартира с две големи изненади. В първия мач за деня първенецът от UK Championship и осми в схемата Динг Джънхуей отстъпи с 3-6 на поставения под №15 Джо Пери.

Шампионът на Мастърс от 2011 година не демонстрира най-добрата си игра и на три пъти успяваше да изравни за 3-3, но финалистът в надпреварата от 2017 година показа устойчивост и завърши мача в стил. В заключителните три партии Динг отбеляза общо едва 48 точки.

Сензационен резултат се получи и в късния мач, в който трикратният първенец тук Марк Селби изненадващо загуби с 4-6 от Али Картър, който получи покана за участие заради отказването на Рони О'Съливан.

Селби, който е третият най-успешен играч в историята на Мастърс след Ракетата и Стивън Хендри, изостана с 1-3, но след това обърна до 4-3 в своя полза след брейкове от 74, 56 и 94 точки.

Никой не очакваше точно тогава да дойде и сривът в играта му, защото Веселяка от Лестър наниза общо 51 точки в следващите три фрейма, в които Капитана конструира серии от 82, 63 и 68 точки.

Днес са мачовете Нийл Робъртсън - Стивън Магуайър и Марк Алън - Дейвид Гилбърт.