Световното първенство по снукър бе отложено заради пандемията от коронавирус, потвърдиха официално от Световния снукър тур.

Всички големи театри в Шефилд бяха затворени за неопределено време, след като правителството на Великобритания препоръча ограничаване на социалните контакти поради ескалиращата здравна криза. В резултат на това, провеждането на 44-то Световно първенство в театър Крусибъл, от 18 април до 4 май, бе отложено. Квалификационните кръгове за най-големия турнир от календара на спорта трябваше да се проведат между 8-15 април в Английския институр по спорт в Шефилд.

„Това са трудни времена за всички ни, но сме решени да ги преодолеем. Феновете по света – както и 144-те играчи, искат да знаят ако и кога Световният шампионат ще се проведе. Играчите по снукър нямат работодатели, те се нуждаят от възможности да печелят пари от наградни фондове, така че сме отговорни за тях. В момента обмисляме различни варианти за провеждането на турнири при закрити врати, като повече подробности ще бъдат дадени следващата седмица“, сподели президентът на Тура Бари Хърн, цитиран от БГНЕС.

Отмяната изглеждаше неизбежна, след като тази седмица бе отложен Тур Чемпиъншип в Ландъдно, след препоръката от местното правителство към британската публика да избягва масови прояви, включително места като театри, кина, пъбове и клубове. Висшата лига бе отложена до 30 април, Шестте нации по ръгби също бяха отменени, а сезоните по тенис при мъжете и жени няма да бъдат подновени поне до 7 юни.