Рони О'Съливан води с 10-7 на Кайрън Уилсън след първия ден от финала на световното първенство по снукър, което се провежда в шефийлския театър Крусибъл.

Ракетата със сигурност няма да спи много спокойно преди доиграването в неделя, защото водеше с 8-2 фрейма и тотално доминираше, но след това започна да допуска твърде много грешки, а неговият съперник вдигна нивото си.

Уилсън, който детронира Джъд Тръмп на четвъртфиналите и после постигна драматична победа със 17-16 над Антъни Макгил на полуфинала, регистрира сенчъри брейк и още пет серии от поне 50 точки в първия ден от финала.

До десетия фрейм Рони записа стотачка и четири халф-сенчъри брейка, но след това не успя да постигне нито една висока серия. Утехата за петкратния световен шампион дойде в последния фрейм за вечерта, когато той стопи пасив от двайсетина точки и изтръгна партията по розовата топка.

Третата сесия започва в неделя от 15.30 часа българско време. Решителната четвърта сесия е от 21.30 часа българско време. Играе се във формат 18 от 35 фрейма, като победителят прибира 500 000 паунда. За загубилия финалист остават 200 000 паунда от наградния фонд.