За трета поредна година Джъд Тръмп победи Рони О'Съливан на финала за трофея по снукър в Северна Ирландия. Куриозното е, че крайният резултат отново е 9-7.

Световният №1 и световният шампион започнаха при абсолютно равенство по отношение на коефициентите на букмейкърите, но Прическата поведе от самото начало и не изпусна преднината си до края.

В един момент Тръмп дори дръпна със 7-3 партии, но Ракетата успя да върне интригата в края, доближавайки се само на една партия от своя по-млад съперник.

За първи път от 1996 година насам се намира човек, който да спечели даден турнир три поредни години. Преди близо четвърт век го стори Стивън Хендри на UK Championship.

За Тръмп това е 19-а ранкинг титла (рекордът е на О'Съливан с 37), като той е спечелил 11 от последните си 12 ранкинг финала. 

Друг интересен момент е, че Джъд вече води с 12-11 в мачовете с Рони, а по отношение на финалните им двубои авансът му е дори 7-3.

Тръмп взима 70 000 паунда за титлата и още 5000 паунда за петия си максимален брейк, който той направи в мача срещу Гао Ян.