Шон Мърфи победи Марк Уилямс с 6-4 в изключително драматичен и вълнуващ двубой от първия кръг на един от най-престижните турнири по снукър, а именно Мастърс.

Двамата велики играчи изиграха най-хубавата среща в турнира до този момент, като Световният шампион от 2005-та година показа по-здрави нерви и в крайна сметка се поздрави с успеха.

Мърфи взе първия фрейм след хубав брейк от 93 точки, но Уилямс отговори със сенчъри брейк от 108 и направи 1-1.

Следващите два фрейма бяха доста интересни, но в крайна сметка отидоха на сметката на "магьосника" и той дръпна в резултата с 3-1.

След почивката Марк Уилямс се съвзе и във фрейм номер 5 направи втората си стотачка(108) в двубоя, с което намали изоставането си. "Уелската машина за вкарване" изигра на добро ниво и 6-тата партия и след няколко малки брейка успя да изравни.

В следващите два фрейма историята се повтори. Шон отново дръпна в резултата, а Уилямс отново се закачи в срещата и докара нещата до 4-4.

Последва брейк от 81 точки в актива на Мърфи и англичанинът пак взе аванс от една партия.

Фрейм номер 10 бе може би най-интересният. В него Марк Уилямс направи хубава серия от 52 точки и имаше пред себе си само две топки за да докара нещата до решителна 11-та партия. Уелсецът обаче пропусна червената, а Мърфи разчисти масата и се класира на 1/4-финалите.

Там "магьосника" ще се изправи срещу миналогодишния шампион Стюърт Бингам, който по-рано през деня се разправи с Тепчая Ун-Нох с 6-4.

В утрешния ден ни предстоят не по-малко интересни сблъсъци. В 15:00 часа един срещу друг се изправят Нийл Робъртсън и Ян Бинтао, а в късния мач от 21:00 часа Марк Селби ще мери сили със Стивън Магуайър.