Джон Хигинс победи Марк Алън с 6-5 в още един драматичен двубой от първия кръг на "Мастърс" турнира по снукър в Лондон.

Шодландецът показа по-здрави нерви в решителните моменти и заслужено продължава към 1/4-финалите, където ще се изправи срещу своя стар познайник Рони О'Съливан.

Срещата започна добре за Хигинс и той поведе, но Марк Алън отговори със сенчъри брейк от 106 точки и изравни. Това се оказа и единствената стотачка в мача.

Вълшебникът от Уишоу демонстрира голямата си класа и отново се откъсна в резултата, като се оттегли на почивка с два фрейма аванс.

След паузата Алън избухна с брейк от 92 точки и намали до 3-2. Фрейм номер 6 бе доста оспорван. На масата бяха останали само розова и черна, когато Хигинс пропусна елементарна розова и за северноирландеца не бе проблем да изравни резултата.

В следващите две партии Джон показа, че този пропуск не му е повлиял и с брейкове от 84 и 80 докара нещата до 5-3.

Алън все пак се добра до следващите 2 партии и стигнахме до решителен 11 фрейм.

Двамата играчи бяха доста нервни и правиха елементарни грешки в неговото начало, но опитът и майсторството на големия шампион Хигинс си казаха думата и шотландецът, макар и трудно, се добра до следващия кръг в турнира.

В утрешния ден започват 1/4 финалите. От 15:00 часа ще наблюдаваме срещата между Кайрън Уилсън и Дейв Гилбърт, а във вечерния мач един срещу друг ще излязат миналогодишния шампион Стюърт Бингам и Шон Мърфи.