Световният номер 1 в снукъра Джъд Тръмп спечели Джърман Мастърс след като във финала разгроми своя приятел Джак Лисовски с 9-2 фрейма.

Срещата започна равностойно и по нищо не изглеждаше, че ще станем свидетели на разгром.

Първата партия отиде в актива на Тръмп, но след брейк от 67 точки Лисовски успя да изравни. След това на масата имаше само един играч и това бе "Асото в колодата".

Със серии от 65, 40, 39, 72, 49 и 65, Джъд приключи първата сесия с аванс от унищожителното 7-1.

В началото на втората сесия "прическата" заби още един халф-сенчъри брейк и сведе нещата до 8-1 в негова полза.

Във фрейм номер 10 Лисовски направи две серии от по 53 точки и намали на 2-8, но Тръмп затвори мача още в следващата партия и го направи с класа. Той наниза първата стотачка във финала(119) и така оформи крайния резултат.

Джъд не скри щастието си от победата в турнира, но заяви, че реултатът е можело да бъде различен.

"Джак имаше проблеми, а аз не играх най-добрия си снукър. Като цяло беше труден мач и това 9-2 малко лъже. Искам да печеля всички турнири. Тренирах много. Като малък исках да стана номер 1 в снукъра и сега, когато съм на тази позиция съм щастлив, но трябва да работя много за да остана там. Когато си номер 1 искаш да останеш на тази позиция. Имам много приятели в Германия и това е специално място за мен. Гордея се, че спечелих турнира", каза щастливият шампион.

Победата във финала увеличи банковата сметка на Джъд Тръмп с 80 000 паунда, а Джак Лисовски ще задоволи с половината на тази сума.