Джордан Браун поднесе истинска сензация, като успя да победи Рони О'Съливан с 9-8 фрейма във финала на снукър турнира "Welsh Open".

Намиращият се на 81-во място в ранглистата играч от Северна Ирландия отстрани играчи като Марк Селби и Стивън Магуайър по пътя си, за да дойде и финалът срещу един от най-великите играчи в историята на снукъра.

Преди 5 години Джордан Браун е бил пред отказване от снукъра и се е фокусирал върху работата си в местна бензиностанция. А сега "Ферарито от Антрим" е носител на един от най-престижните турнири в снукъра.

Северноирландецът стана третият човек от островната държава, който вдига трофея над главата си.

След срещата Рони поздрави победителя и искрено се зарадва на успеха му:

"Честито на Джордан. Напълно заслужен успех. Ако аз бях победител, това щеше да бъде ужасно. Джордан е много приятен човек и съм радостен за него. Видяхме как той победи Магуайър и Марк Селби. Напълно заслужена титла.

Щастливият победител не можеше да сдържи сълзите в очите си и заяви, че за него това е било сбъдната мечта.

"За мен беше голяма чест да играя с Рони на финала. Просто не знам какво да кажа. Имах толкова трудни моменти в живота си. Те ме направиха по-силен човек. Жертвал съм много и съм радостен, че стигнах до тук. Мечтата ми стана реалност. Благодаря на цялото си семейство. Искам да благодаря на толкова много хора. Специални благодарности и на баща ми. Ако мислех, че играя срещу Рони, сигурно нямаше да мога да победя. Просто се фокусирах върху нещата на масата. Искам да кажа на всички хора, че ако искате нещо много силно, никога не се отказвайте. Просто повярвайте, че може да се случи. В следващите месеци няма да се притеснявам как ще си плащам сметките.", заяви Джордан Браун, който напълни банковата си сметка със 70 000 паунда.