Рони О'Съливан продължи похода си към рекордна седма световна титла, след като разби Стивън Магуайър с 13-5 и се превърна в първия полуфиналист на Световното първенство в Шефилд. Ракетата имаше солидна преднина от 11-5 след първите две сесии в "Крусибъл" вчера, а тази сутрин имаше нужда от едва 19 минути, за да приключи двубоя.

Магуайър откри сесията с добра червена, но след това остави черната в челюстите на джоба, а О'Съливан повече не погледна назад, реализирайки брейкове от 71 и 126 точки. По този начин англичанинът вече е в полуфиналите, като е загубил едва 14 фрейма в досегашните си три мача. В спор за място на финала О'Съливан ще срещне стария си съперник Джон Хигинс или Джак Лисовски от Англия. Хигинс води с 5-3 след първата сесия.

 

Рони О'Съливан държи много от най-престижните рекорди в историята на снукъра, но все още изостава от легендарния Стивън Хендри по броя на спечелени световни титли - шест срещу седем.

В горната част на схемата двата четвъртфинала са оспорвани: Стюарт Бингам води срещу Джъд Тръмп с 6-5, а Марк Уилямс и Ян Бинтао си поделиха по осем фрейма след първите две сесии.