Марк Уилямс спря Рони О’Съливан към 8-а титла на „Мастърс“, след като го победи с 6-5 фрейма в атрактивен 1/4финал в „Александра Палас“. 

Двама от най-великите играчи в снукъра, които са в играта от 1992-а и са на по 47 години, изиграха отличен двубой, в който развръзката не беше ясна до последно. 

Ракетата започна удърно и бързо поведе с 3-0 със серии от 115 и 79, като изглеждаше, че англичанинът бързо ще се справи с опонента си. 

Уелсецът обаче отговори със 143 и стигна до страхотен обрат от 5-4, като в една от партиите навакса изоставане от 49 точки. 

Рони изравни след серия от 77 и имаше шанс и в решаващата партия, когато обаче пропусна черна от оригиналната и позиция, след което Марк направи сенчъри брейк от 102 и триумфира. 

Уилямс има 2 титли от престижната надпревара – през 1998 и 2003, като от последния си успех това е едва третото му класиране за полуфинал. О’Съливан пък призна предимството на опонента. 

„Марк игра по-добрият снукър и бе по-точен. Имах шансове, задържах се в мача, но такива пропуски на черната са недопустими“ заяви настоящият световен шампион и за мнозина най-великият в спорта. 

На полуфинала Марк Уилямс ще играе срещу Джак Лисовски победил с 6-4 Хосейн Вафай в здрава битка. Другите два 1/4финала са в петък, като в тях ще се срещнат Джъд Тръмп – Бари Хоукинс и Шон Мърфи – Стюърт Бингам.