Джъд Тръмп е шампион на Мастърс за втори път в кариерата си, побеждавайки Марк Уилямс с 10-8.

Първата сесия от финала беше за Тръмп, който я взе с 5-3 фрейма, но уелсецът можеше да бъде доволен с оглед изоставането си с 1-4, което дойде след откриваща партия в неговия актив. 

Уилямс взе първия фрейм и във вечерната сесия. Тръмп си върна аванса от две партии, но трикратният световен шампион по снукър влезе в серия от три поредни фрейма и обърна до 7-6 в своя полза.

Тогава дойде и едночасовият фрагментарен фрейм, в който Прическата демонстрира много високо ниво в сейфти играта си и благодарение на няколко снукъра изтормози противника си. Първенецът на планетата за 2019 година измъкна фрейма и изравни, но Марк отвърна с третия си сенчъри брейк в двубоя и поведе с 8-7.

 

По-опитният от двамата състезатели взе предимство край зеленото сукно и в следващата част, но изпусна инициативата след лошо пласиране за цветна топка и не след дълго Тръмп го наказа: 8-8!

Англичанинът беше безмилостен и в следващите два фрейма, в които първо записа серия от 59 точки, а след това затвори мача със сенчъри брейк (неговият втори във финала) от 126 точки.

Тръмп взе чек най стойност 250 000 паунда, докато за Уилямс останаха 100 000 паунда от наградния фонд.