Светът на снукъра ще има нов световен шампион, след като легендата и настоящ първенец Рони О’Съливан шокиращо отпадна на 1/4финалите. 

Ракетата водеше с 10-6 срещу Лука Бресел и всичко изглеждаше наред, преди белгиецът да избухне с невероятна игра и да спечели 7 поредни партии, а с това и мача с 13-10. 

Рони не успя да направи по-голяма серия от 30 точки и в крайна сметка ще трябва да почака поне още година за рекордната си 8-а титла. 

„Не показах никаква устойчивост, докато той игра наистина невероятно. Ако това бе боксов мач щеше да бъде спрян още в началото. В „Крусибъл” наистина всичко е възможно и ако не си на ниво, ще бъдеш победен. Той обаче бе фантастичен и е огромно удоволствие да го гледам. Ще се радвам да спечели турнира, защото снукър трябва да се играе именно по този начин” заяви О’Съливан след мача. 

Бресел чака победителя от сблъсъка между Антъни Макгил и Съ Джъхуей, които ще доиграват тази вечер при 8-8. 

В същото време Марк Алън се класира за първия си полуфинал в Шефилд от 14 години, след  като надви квалификанта Джак Джоунс с 13-10. На почивката на последната сесия резултатът бе 10-10, след  което обаче северноирландецът показа здрави нерви и спечели 3 поредни фрейма, в които единствената по-голяма серия бе халф-сенчъри брейк от 64 точки.