Легендата в снукъра Рони О’Съливан продължи доминацията си на Мастърс-турнира в Шанхай, печелейки титлата за 4-и път поред в китайския град и удължавайки серията си на 19 поредни победи. 

Световният №1 надви световният шампион Лука Бреселс 11-9 в интригуващ двубой и така взе поне частичен реванш от белгиеца, от когото загуби в Шефилд на световното първенство през април. 

Надпреварата в Шанхай очевидно е любима за Ракетата, като той има общо 5 титли от нея и не е губил на турнира от поражението си срещу Майкъл Холт през 2016-а. 

О’Съливан спечели 3 поредни фрейма, за да поведе с 6-4 след първата сесия. Във втората обаче Бресел взе 3 от 4 партии след серии от 65, 55 и 56 точки, за да изравни при 7-7. 

След паузата обаче Рони избухна със серии от 143 и 120, за да спечели 3 поредни фрейма. Бресел оцеля в драматичната 18-а партия с вкарване по черната, а след това спечели и следващата след брейк от 83. В оспорвания предпоследен фрейм Ракетата успя да стигне до успеха, а с това и до титлата и до чека от 210 000 паунда. 

„Като цяла не играх добре на турнира и не бях постоянен, но в най-важните моменти бях на необходимото ниво и показах психическа устойчивост” коментира победителят.