Джъд Тръмп спечели втори пореден ранкинг-турнир в снукъра, след като триумфира в първото издание на „Ухан Оупън”. 

На финала той победи Али Картър с 10-7 и така продължи великолепното си представяне, след като преди седмица грабна титлата и на „Инглиш Оупън”. Тръмп взе и 140 000 паунда за победата. 

За Асото титлата е под №25 в кариерата му, с което той се изравни с Марк Уилямс. Повече ранкинг-отличия имат единствено Стив Дейвис – 28, Джон Хигинс – 31, Стивън Хендри – 36 и Рони О’Съливан – 39. 

Тръмп спечели 3 от първите 4 фрейма в първата сесия, въпреки че съперникът му направи сенчъри от 103 във втората партия. Той поведе и с 4-1, след което обаче Картър реализира с късмет червена топка и направи серия от 4 поредни фрейма, за да се оттегли с преднина от 5-4 на почивката. 

След нея обаче, Джъд откри със серия от 116, а след това спечели и още два фрейма, преди Картър да направи брейк от 56 и да намали за 6-7. Следващите две партии бяха фрагментарни, като Тръмп ги спечели. Той направи серия от 57 в следващата партия, преди да сбърка червена топка и Капитана направи обрат след 68 точки. Последваха обаче някои лоши негови защитни удари и със сенчъри брейк от 105 Тръмп затвори мача.