Китайският майстор на снукъра Дин Дзюнхуей избухна с максимум от 147, но Рони О’Съливан спечели с 6-3 двубоя помежду им. 

Сблъсъкът бе от първия кръг на „Мастърса“ в Лондон и предложи много интересни моменти, преди все пак да завърши  с триумф на Ракетата. 

Дин направи едва 4-ия максимум в историята на турнира и втори за себе си в надпреварата след 2007. Кърк Стивънс през 1984 и Марко Фу през 2015-а са другите, които са правили това забележително постижение. 

О’Съливан игра много силен снукър и набързо поведе с 4-0 след един сенчъри-брейк. Той имаше червена и за 5-0, но неочаквано я пропусна и Дин разчисти след серия от 56, а след това спечели и втора партия след 92 точки. 

Така се стигна до 7-ия фрейм, в който китаецът показа отлична игра, за да сътвори история. Той имаше възможност да направи серия и в следващия, но сбърка рано и Ракетата се възползва, за да поведе с 5-3 след сенчъри от 127, а след нова серия от 93 затвори и мача. 

Така той стигна до 1/4финалите и се присъедини към Джак Лисовски и Шон Мърфи, които също спечелиха мачовете си. Следващият му съперник ще бъде победителя от Нийл Робъртсън и Бари Хоукинс.