Джъд Тръмп започна с много трудна победа защитата на титлата си на „Мастърса“ в Лондон, след като надви с 6-5 Кайрън Уилсън. Следващият му съперник ще бъде Али Картър, елиминирал Марк Уилямс. 

Един от най-силните играчи в снукъра изоставаше с 0-3, след като съперникът му направи серии от 65 и 76 и играеше много силно в първите партии. 

Тръмп обаче се съвзе и спечели 5 поредни фрейма, преди Уилсън да успее да докара нещата до решаваща партия. В нея обаче двукратният шампион в турнира показа по-здрави нерви и след брейк от 65 затвори мача. 

В другия двубой Бари Хоукинс победи Нийл Робъртсън с 6-3, за да си осигури сблъсък с Рони О’Съливан на 1/4фианалите. 

Ястреба спечели 3 от първите 4 фрейма, а след това и първия след паузата, за да дръпне с 4-1. Робъртсън обаче се събуди с поредни сенчъри-брейка от 117 и 110 и завърза нещата. Хоукинс обаче показа здрави нерви, направи серия от 76, а след това и още една солидна поредица, за да влезе в зоната на снукърите при 3 червени на масата. Робъртсън се опита и поизмъчи съперника, но след няколко пропуска Хоукинс все пак реализира още една дълга червена и си подпечата успеха. 

В сряда за последните два 1/8финала: от 15:00 часа следобед – Марк Алън срещу Джон Хигинс и вечерта от 21:00 Малк Селби срещу Робърт Милкинс.