Марк Алън също избухна със страхотен максимум от 147, за да достигне до полуфиналите на снукър „Мастърса” в „Александра Палас”. 

Пистолета надви с 6-5 Марк Селби в поредния трилър, в който изоставаше с 1-4, но именно в този единствен спечелен фрейм от първите 5 направи втория максимум на турнира, няколко дни, след като същото стони и Дин Дзюн Хуей. 

Двамата ще си поделят наградата от 15 000 паунда, като имат възможност да спечелят и големия приз от 147 000, ако направят още един максимум и така запишат две такива постижения в турнирите от Тройната корона. 

Алън спечели 4 поредни фрейма, за да поведе с 5-4, преди Селби да изравни и да доведе нещата до решаваща партия, в която обаче северноирландеца използва шанса си да стигне до победата след 74-46 и халфсенчъри брейк от 51. 

Негов съперник на полуфинала ще бъде Али Картър, който също спечели с 6-5 срещу миналогодишния шампион Джъд Тръмп в не по-малко интригуващ и оспорван мач. Капитана игра силно и поведе с 4-2, като пропусна възможност да дръпне с 5-3, за да се окаже с пасив от 4-5. Той обаче измъкна много оспорваната 10-а партия, в която изоставаше с 35 и я спечели със 71-63, а в решаващия фрейм направи серия от 64 след отлична откриваща дълга червена.