Джъд Тръмп води на Рони О'Съливан с 5-3 фрейма след края на първата сесия от финала помежду им на Световната Гран При в английския град Лестър.

"Асото в колодата" дръпна с 4-0, но "Ракетата" намали щетите след 15-минутната почивка, за да запази шансове за трети триумф от надпреварата. Тръмп, който гони четвърта корона, потегли с брейк от 74 точки, като направи още един халф-сенчъри брейк от 69 в четвъртата партия за убедителен на пръв поглед аванс от 4-0.

Рони правеше много и необичайни грешки в играта си, които доведоха до сериозното му изоставане рано-рано във финала, но и Тръмп не беше блестящ, което в крайна сметка доведе до три фрейма за "Гения от Чигуел" след паузата. Два от тях бяха гарнирани със серии от 60 и 63 точки, докато Тръмп направи 61 в седмия фрейм.

Така двамата ще доиграят днешния финал с очаквания за далеч по-качествен и резултатен сблъсък, какъвто повелява на мач между първия и втория в световната ранглиста. Вечерният сеанс стартира в 21:00 часа българско време, а победителят ще си тръгне със 100 000 паунда.