Легендата Рони О’Съливан триумфира на супер-турнира по снукър в Рияд, Саудитска Арабия, след като победи световния шампион Лука Бресел на финала с 5-2. 

Надпреварата събра 8-те най-добри в играта за сезона и включваше добавянето на златна топка на стойност 20 точки, която даваше възможност да се направи максимум от 167, което щеше да донесе на този, който го стори и 500 000 долара бонус. 

В крайна сметка никой не успя, но се получи хубав турнир, след което Ракетата вече има 5 титли през сезон 2023-24. Той прибра 250 000 паунда за победата си и вече има над 1,14 милион спечелени през сезона, с което подобри рекорда на Джъд Тръмп по приходи за една кампания. 

Двамата си размениха по един фрейм в началото, след което Бресел дръпна с 2-1 и серия от 81, а в четвъртата партия бе на масата и бе в серия от 29, когато сбърка черната от оригиналното и място и това преобърна нещата. Рони разчисти с 94, след което взе 3 бързи партии след паузата и серии от 121 и 124 в тях, за да стигне до 79-ия триумф в забележителната си кариера. 

„Турнирът бе страхотен, на прекрасно място и с фантастични фенове. Всички се насладихме на забележително гостоприемство и това бе истински фестивал на играта” заяви О’Съливан, който преди това победи Джон Хигинс с 4-0 и Джъд Тръмп с 4-1.