Хосейн Вафей елиминира легендата на снукъра Рони О’Съливан на 1/8финалите на „Уърлд Оупън“ в Китай след 5-4 и мното интересен решаващ фрейм. 

Това е второто толкова ранно отпадане на Ракетата през сезона, след като  и на „Инглиш Оупън“ не успя да стигне до голямата осмица. 

Иранецът повеждаше на 4 пъти в мача след добри серии, но О’Съливан неизменнно отговаряше, като дори напълно разчисти за серия от 125 в предпоследния фрейм, след  който всичко трябваше да бъде решено в следващия. 

В решаващата партия разбиващият удар на Рони не бе добър и иранецът влезе рано в серия след червена в средния джоб. Всичко вървеше добре за него, докато не сбърка лесна червена и спря на 33 точки. 

О’Съливан се възползва, за да преобърне нещата, но той не успя да се пласира за последната червена и последва размяна на сейфти удари. Рони все пак успя да подреже червената и дръпна с 63:37 при 27 на масата, но нямаше цвят. 

Вафей направи добър сейфти, при който постави съперника в снукър, след който Рони не успя да се справи добре и иранецът получи откриваща жълта и успя да разчисти масата, за да спечели с 64:63, а с това и мача. 

Напред в турнира продължават още Джъд Тръмп, победил Дейвид Лили с 5-3, както и Бари Хоукинс, който се справи твърде лесно с Хари Магуайър с 5-1, след като преди това шотландецът срази световния шампион Лука Бресел.