Дин Дзюунхуей изхвърли Нийл Робъртсън от топ 16 в снукъра, след като го победи с 6-5 фрейма в страхотен трилър и стигна финала на „Уърлд Оупън”, където ще играе с Джъд Тръмп. 

Австралиецът трябваше да спечели турнира, за да бъде поставен на световното в „Крусибъл”, но сега това няма да се случи, въпреки че определено може да съжалява, че не спечели този мач в Юшан. 

Той водеше с 3-1 на почивката и имаше и бе в серия и в първата партия след нея, но допусна грешка и Дин взе инициативата, за да поведе с 4-3. Робъртсън се съвзе и доведе нещата до 5-4 след сенчъри-брейк от 128. В следващия фрейм той отново бе сред топките, но сбърка червена от средна дистанция и китаецът се възползва, за да изравни след 68. 

В решаващата партия отново инициативата бе за австралиеца, който поведе с 56-0. Дин направи мини-серия, а след това се справи по-добре при сейфти-размяната, за да получи още една възможност и с разчистване до розовата, стигна до победата. 

На финала обаче няма да му е лесно, защото Тръмп ще преследва 5-ата са титла за сезона, след като се справи лесно с Джаксън Пейдж и го победи с 6-2. Победителят ще прибере 170 000 паунда премия.