Джъд Тръмп дръпна здраво във финала на „Уърлд Оупън” в Юшан, Китай, след като поведе със 7-2 фрейма срещу Дин Дзюнхуей преди доиграването следобед. 

Англичанинът се нуждае от още само 3 партии, за да грабне 5-ата си титла за сезона и премията от 170 000 паунда и ако нещо не се промени драматично, не се вижда как няма да я постигне. 

Вероятно изморен от здравата битка с Нийл Робъртсън, представителят на домакините не бе прецизен в играта си и Тръмп набързо дръпна с 3-0, макар и да направи само една по-сериозна серия – от 88 точки. 

Дин спечели последната партия преди почивката след брейк от 59, но след паузата съперникът му бе още по-доминиращ и направи серии от 59, 79 и 78, печелейки 4 поредни фрейма, преди Дзюнхуей все пак да се отчете със сенчъри от 106, но изоставането му е сериозно. 

Потенциалният триумф на Тръмп ще го изравни по ранкинг-титли с легендата Стив Дейвис, докато шансовете на 36-годишния китаец да грабне първото си отличие от триумфа на „Ю Кей Чемпиъншип” през 2019-а, са минимални.