Джъд Тръмп влезе в историята на снукъра, след като спечели „Уърлд Оупън“ в Китай. Англичанинът стигна до комфортно 10-4 срещу Дин Дзюнхуей, след като още след първата сесия поведе със 7-2. 

В мача той направи 2 сенчъри брейка и още 5 серии от по над 50 точки, за да спечели по категоричен начин 5-ата си титла за сезона. 

Той постига подобна кампания за 3-и път в последните 5 сезона, като през 2019-20 спечели дори 6 ранкинг-отличия, а през следващия 2020-21 добави още 5. Само Стивън Хендри, Дин, Марк Селби и Рони О’Съливан са правили това, като Ракетата също е с 5 през този сезон и двамата с Тръмп са големите фаворити за световното. 

С титлата Асото се изравни със Стив Дейвис с по 28 ранкинг-отличия, като повече от него имат имат само Джон Хигинс – 31, Стивън Хендри – 36 и разбира се О’Съливан, който е с 41. 

„Играх добре в първата сесия и поведох, а след това просто не исках да дам шанс на Дин да влезе в серия и феновете да се ентусиазират. Той игра силно цялата седмица, но успях да го победя в този фантастичен сезон за мен“ коментира Тръмп след триумфа.