Кайрън Уилсън е на три фрейма от световната титла в тазгодишното издание на шампионата в шефилдския театър Крусибъл. "Воина" води на Джак Джоунс с 15-10 след края на третата сесия от финалния сблъсък.

Уилсън, който е съвсем близо до дебютна световна корона в кариерата, след като загуби спора за трофея от Рони О'Съливан през 2020, влезе в третия сеанс този следобед с преднина от 11-6, въпреки че уелският му опонент имаше всички шансове да изостава със 7-10 фрейма след неделя вечер. Серии от 64 и 59 точки повдигнаха духа и вярата на квалификанта Джоунс, който на четвъртфиналите елиминира от турнира Джъд Тръмп. Уилсън не се разколеба и отговори подобаващо с брейкове от 50 и 83, за да заличи щетите на почивката.

След 15-минутния интервал играчът от Кетъринг отново загуби два поредни фрейма - 90 и 73 на сметката на Джоунс, но подобно на случилото се преди паузата, съумя да вземе следващите две партии, с което сесията между двамата беше поделена и Уилсън е на три фрейма от титлата.

Последният сеанс, който ще определи новия шампион и носителя на чек за 500 000 паунда, започва в 21:00 часа българско време.