Митко Ценов завърши на 12-о място във втората квалификационна серия на дисциплината 3000 метра стипълчейз от световното първенство по лека атлетика в Лондон, Англия. Българинът финишира с време 8:45.21 минути, което е далеч от най-доброто постижение в кариерата му.

24-годишният Ценов изпревари японеца Хиронори Цуетаки, тунизиеца Рауф Бубакер и падналия на трасето британец Юън Томас. Българинът остана на почти 25 секунди от американеца Ивън Джагър, който спечели сесията пред етиопеца Тафесе Себока и Йоан Ковал. Световният шампион Езекил Кембой от Кения пък финишира четвърти.

Както е известно, това не е първа издънка на Ценов на голямо първенство. На Олимпийските игри в Рио миналото лято той завърши едва на 41-о място, но това не беше всичко. След състезанието наш Митко се похвали със снимка в Инстаграм, на която се виждаше "богата" маса с уиски, безалкохолно, мезета и чипс.

"Еее, какво да се прави. Да удавим мъката", написа тогава Ценов под снимката, без да си даде сметка как ще бъде приета тя от всички българи, които обичат спорта и плащат неговата издръжка.

Софрата на наш Митко след издънката му в Рио...