Тази седмица в рубриката „Златните” на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR гостува олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова. На 29 април, от 07:00 часа, зрителите на националната политематична телевизия ще могат да надникнат в света на талантливата дама, която днес е треньор и преподавател по лека атлетика в Националната спортна академия.

В рубриката „Златните“ лекоатлетката разказва, че година преди Игрите в Сидни претърпява две тежки операции, след които се възстановява много трудно. След това докторът ѝ във Финландия ѝ задава въпроса ще скача ли отново, а тя категорично отговаря: „Да, догодина ще стана олимпийска шампионка“.

Всяка сутрин се будех с тази мисъл“, споделя пред Bulgaria ON AIR Тереза Маринова.

И така детската й мечта става реалност. Още при първия си опит на Олимпиадата в Сидни 2000г., Тереза поставя национален рекорд за България с резултат 15.20м., а това постижение ѝ носи и олимпийската титла.

Пред водещата Мария Константинова, Тереза Маринова разкрива кои са най-силните думи, които е чула след спечелването на олимпийското злато, строга ли е като майка и треньор, на какво я учат студентите и кое е най-важното, за да стане един състезател успешен спортист.

Не пропускайте вдъхновяващата история на Тереза Маринова в авторската рубрика „Златните“ на „България сутрин“ – 29 април, от 07:00 часа, по Bulgaria ON AIR.