Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио бе избрана за член на Атлетическата комисия на Световната федерация по лека атлетика след гласуване, провело се по време на Световното първенство в Юджийн, Орегон. Лалова получи най-много гласове от всички кандидати - 615, а освен нея в състава на комисията влизат още Ана Рижикова (Укрйна, 607 гласа), Леа Шрунгер (Швейцария, 585), Лисан де Вит (Нидерландия, 560), Матю Хюс (Канада, 555) и Тошиказу Яманиши (Япония, 494).

Новоизбраните членове ще заемат местата на Инаки Гомес, Ким Колинс, Адам Кшот, Томас Рьолер, Ивана Шпанович-Вулета и Бенита Уилис. Церемонията по предаване на поста ще се състои през ноември. "Искам да поздравя с добре дошли новоизбраните членове на Атлетическата комисия и да изкажа благодарност към всички атлети, които кандидатстваха и участваха в гласуването", заяви заместник-председателят на комисията Валъри Адамс. "С всяка изминала година гласът на атлетите става все по-силен и проактивен в промотирането и защитата на правата на атлетите. Сигурен съм, че новите членове ще имат голям принос към бъдещето на нашия спорт", допълни тя.

Председател на комисията е олимпийският шампион в овчарския скок Рено Лавийени. Той и още един от членовете на комисията (жена) имат право на глас в Съвета на Световната атлетика.