Осемкратният олимпийски шампион по лека атлетика Юсейн Болт е загубил няколко милиона долара от сметката си в ямайската инвестиционна компания "Stocks and Securities Limited", съобщи мениджърът на спортиста Нюджънт Уокър в интервю за вестник "Gleaner".

Болт е научил за липсата на сумата в сряда, уточни Уокър.

"Предприети са всички стъпки за разрешаване на ситуацията", каза мениджърът на спортиста, отбелязвайки, че не може да разкрие точния размер на загубената сума от олимпийския шампион.

Според "Gleaner", бивш служител на инвестиционната компания е заподозрян в измама с много сметки на Stocks and Securities Limited, една от които на Болт.

Юсейн Болт е осемкратен олимпийски и 11-кратен световен шампион. Той има още две сребърни и един бронзов медал от световни първенства. Спринтьорът дебютира за националния отбор на Ямайка през 2004-а на Олимпийските игри в Атина. Болт е единственият лекоатлет, който печели 100 и 200 метра на три последователни олимпийски игри (Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2018) и държи световни рекорди на 100 метра (9.58 секунди) и на 200 метра (19.19 секунди).