Икономическото списание „Форбс” обяви боксовия мач между Мейуедър и Пакиао за най-голямото събитие в историята на спорта до сега. Срещата събра невижданите приходи от 600 милиона долара за скромните 36 минути.

Още по темата

 

Сблъсъкът се състоя на 2 май, а повечето зрители останаха разочаровани от видяното. Флойд Мейуедър победи опонента си след съдийско решение. Това беше 48-ми успех в кариерата му, като той остава непобеждаван до момента.

Повечето от парите дойдоха от продажба на телевизионни права, за които 4,4 милиона домакинства само в САЩ са платили за да гледат мача. Билетите достигнаха цена над 7000 долара, а на „черния” пазар се срещаха и оферти от 100 000 долара за ценната хартийка. За справка, миналогодишното издание на Супербоул спечели „само” 500 милиона долара.

След мача двамата боксьори очаквано оглавиха списъка на авторитетното издание за стоте най-добре платени спортисти в света, като изпревариха Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Леброн Джеймс.

„Най-добре платените спортисти в света печелят повече от всякога! Топ 100 са заработили 3.2 милиарда долара за последните 12 месеца, което е с 17 процента повече от миналата година”, заяви експертът Курт Баденхаузер. „Огромна част от присъстващите в списъка са американци, но ако погледнем по-детайлно първите 25, ще срещнем хора от различни националности.”

Интересна подробност е, че този списък има само две жени – приятелката на Григор Димитров Мария Шарапова (26) и Серина Уилямс (47).