Да правиш секс с жената на най-добрия си приятел и на всичкото отгоре да ти платят за това 115 млн. долара! Това се случи с американския кечист и актьор Хълк Хоган, който осъди сайта "Гоукър" , публикувал видеозапис със сексуално съдържание.

Каква е предисторията? През 2012 г. Хълк Хоган прави секс със съпругата на своя приятел Бъба Клем - Хедър. Двамата имат отворена връзка, Бъба знае предварително какво ще се случи и няма нищо против. Хоган обаче не знае, че секс сцената ще бъде записана от камерите за видеонаблюдение в къщата на семейство Клем. Всичко това кечистът разказва сам в откровено интервю пред радиоводещия Хауърд Стърн.

После обаче записът попада в редакцията на сайта "Гоукър" от анонимен източник, който, твърди се, не е поискал нито цент за видеото. Хълк Хоган е убеден, че Буба Клем сам е свършил тази мръсна работа. "След всичко, което се случи, ние с Бъба вече не сме приятели и никога няма да бъдем", казва той пред "Ню Йорк Дейли Нюз". И завежда иск за 100 млн. долара срещу сайта "Гоукър" .

Казусът, който противопостави въпроса за свободата на словото и правото на личен живот на знаменитостите, беше наблюдаван отблизо. Адвокатите на Хоган заявиха, че базираният в Ню Йорк уебсайт е нарушил неприкосновеността на личния живот на клиента им, както и че видеото няма стойност на новина, защото Хълк е публична личност.

От своя страна, адвокатите на сайта се позоваха на Първата поправка в Конституцията на САЩ и пледираха, че видеото е получено честно, тъй като Хоган и преди е разказвал подробно за сексуалния си живот в радиошоуто на Хауърд Стърн. Адвокатът на "Гоукър" Майкъл Съливан смята, че сайтът просто се е присъединил към публичния разговор за креватните изпълнения на кеч звездата. 

В крайна сметка обаче съдът във Флорида присъди на Хоган обезщетение в размер на 115 млн. долара - с 15 млн. повече, отколкото той искаше. "Това е не само негова победа, но и на всеки друг, който е станал жертва на таблоидната журналистика", каза адвокатът на Хоган Дейвид Хюстън пред съдебната зала.

Парадоксалното е, че кариерата на Хълк Хоган в професионалния кеч също приключи заради запис, който беше публикуван в светски сайт. На аудиото се чува как Хълк ругае негрите. "Скапани негри! Ако дъщеря ми е решила да спи с чернилка, то поне да бъде някой милионер, баскетболист!", ядосва се Хълк пред жената, с която беше спипан да прави секс на публично място преди години. 

Хоган бил бесен, защото дъщеря му искала да става поп звезда и заради това започнала да флиртува със сина на известен чернокож продуцент. "Не знам дали не е спала с тоя негър!", казва Хълк. Точно думата "негър" коства мястото на Хълк в Световната лига по кеч. Независимо от скандала той продължи да поддържа близки отношения с цветнокожата НБА звезда Денис Родман, който дори го подкрепи в тежкия момент.

Материал на "7 дни спорт"