Свилен Русинов бе избран за председател на новосформирания боксов клуб на Шампионите. В него ще членуват най-добрите ни състезатели в този спорт, които са печелили титли и медали за България на големи първенства. Един от членовете на клуба е Кубрат Пулев, който разказа специално за Канал 3 повече за инициативата. Той обяви, че догодина ще се бие отново за световната титла. 
 
"Аз съм по нещата, които имат ефект и наистина са нужни. Аз им казах, че трябва да се събираме всички боксови шампиони и да не се забравят. Оттук нататък трябва да се надгради идеята. Трябва да бъдем шампионски съвет, който да взима решения за развитието на българския бокс."
 
"Състоянието на бокса ни е като състоянието на държавата. Опитва се да се получават хубави работи, но като цяло буксува."
 
"Не мога да кажа, че съм имал боксов идол. Майк Тайсън бе един от първите, които харесвах. Копирал съм от всеки един български боксьор. По този начин се израства."
 
"Темата за мач с Джошуа не е толкова лесна. Всичко опира до пари, организация и преговори. Аз съм трети претендент за титлата на Джошуа. Предполагам, че догодина ще се изправя отново в мач за световната титла. Ноември или декември ще направя още един мач, който ще е защита на европейската титла. Възможно е мачът да бъде в България", каза Пулев, цитиран от Канал 3.