Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински не скри задоволството си от спечелените три златни медала от Севда Асенова, Станимира Петрова и Деница Елисеева на завършилото днес Европейско първенство по бокс за жени в София.


"Благодаря на момичетата, които постигнаха този невероятен успех - три европейски титли! Това е триумф за целия български бокс, за българския народ. Те пишат история. Не мога да кажа кой финал изживях най-тежко, защото аз никога не деля състезателите, било то мъже или жени. Преживявах срещите на всяка една, защото исках да се реализират, да стигнат до титлите. А те го направиха по категоричен и великолепен начин, за което им благодаря още веднъж!"


"Всички съпернички бяха титулувани, но нашите показаха класа и добра подготовка и още веднъж се видя, че вървим в правилната посока като работа. Смятам, че най-голямата разлика бе в това, че нашите момичета показаха, че имат огромни сърца за бокса. Искам да благодаря на министъра на спорта Красен Кралев за подкрепата и на всички от треньорския щаб и хората около тях, които също имат заслуга за този невероятен успех на женския ни бокс", коментира Инински.

Старши треньорът на националния отбор по бокс за жени Фикрет Ереджебов също беше доволен от постигнатото. "Мисля, че повече от това не можем да искаме - от 6 момичета - 3 финалистки и 3 титли. Много съм доволен от момичетата и смятам, че цяла България може да се гордее с тях. Трябва да кажа, че и трите ни дебютантки се представиха много добре. Отпаднаха от силни съпернички, които после стигнаха до медалите. Благодарен съм на министър Кралев, на президента на федерацията ни Красимир Инински, че ни осигури всичко необходимо, за да си подготвим добре".


"Турнирът "Балкан" се яви една добра репетиция, след която видяхме къде куцат нещата. Направихме така, че Борислав Георгиев да се занимава като личен треньор със Станимира Петрова и Жоел Арате да тренира Деница Елисеева. Аз и помощникът ми Младен Сталев се занимавахме с останалите националки и резултатът дойде. Екипната работа ни помогна да сме най-добрите! Сега предстои да подмладяваме отбора. Радостно е, че имахме 5 медала от европейското за девойки в Турция и тези млади боксьорки догодина ще влязат при жените. Сега обаче искаме малко да си починем и после да се готвим за турнира "Странджа", каза Ереджебов.