Непобеденият на боксовия ринг Флойд Мейуедър е считан от почти всички специалисти за категоричен фаворит в мача си с ММА бореца Конър Макгрегър на 26 август в Лас Вегас, но за момента американецът губи войната на думи в промоутърската кампания преди мегасблъсъка.

След като във вторник ирландският любимец на милиони нападна противника си заради неговите проблеми с данъчните служби, сега му нанесе нов удар, този път под кръста, подхващайки темата за затрудненията, които 40-годишният Флойд изпитва с четенето.

„Как изглеждам. Той е на 40! Обличай се спряно годините си, ти носиш училищна раница на сцената? Какво правиш с раница тук? Дори не можеш да четеш“, отсече Конър. Флойд не се забави да го контрира „Аз съм този, който не може да чете? Аз работя с цифри, аз правя пари!“.

Обстановката в залата бе също неприятна за Мейуедър, като към него бяха отправени много провокативни скандирания и освирквания от събралата се публика. Американецът не показа това да му влияе по какъвто и да е било начин и уверено заяви „Аз съм перфектен 49-0. Казват, че през цялата си кариера съм бягал, но аз единствено бягам към банката. На 40 съм, а изглеждам на 20!“ 

„Но се държиш като 10-годишен“, отсече ММА звездата.

В края на пресконференцията Флойд се загърна със знамето на Република Ирландия, родината на Макгрегър, като застана пред противника си без да обели дума. Това видимо раздразни ирландеца, който в момента след като взе флага го хвърли обратно по Мейуедър.

До мача остава още месец и половена, а сблъсъците между двамата на промоутърската сцена ще продължат в пълна сила в опит да се създател максимален зрителски интерес към срещата.