Кубрат Пулев отново е в Топ 5 на света.

36-годишният софиянец се завърна в елитната компания в престижната класация на боксовата библия Boxrec, пише "Тема спорт". 

Българинът, който е интерконтинентален шампион на WBA, се изкачи с две места в ранглистата. 

Той се възползва от загубата на Луис Ортис с нокаут в 10-ия рунд от носителя на пояса на WBC Дионтей Уайлдър и вече е пред Кинг Конг. 

Кубинецьт падна до петото място, докато шести вече е Джоузеф Паркьр. Новозеландецът ще защитава титлата си на WBO срещу шампиона на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа на 31 март в Кардиф. Кобрата има актив от 206 точки, на 117 зад третия Александър Поветкин.

Вчера Кубрат и Тервел Пулеви се завърнаха от САЩ, където бяха на лагер, а Тево изигра и първата си среща отвъд океана. Той нокаутира в първия рунд Скот Фътрел. "Щатите са голям пазар, в който се надявам да се впишем и да правим победи там. Това е много важно, защото там не е лесно. Боксът е на голяма почит - деца, възрастни, всички говорят за бокс там. Смятам, че един мач в Чикаго като начало ще бъде много добре", сподели пред камерите при завръщането си Кобрата.

Той ще изиграе следващата си среща именно във Ветровития град, като тя трябва да се проведе на 4 май. 

Българинът ще подгрява боя между Мануел Чар и Фрес Окендо. Интересно е да се отбележи, че победителят от тази среща трябва да мери сили именно с Кубрат за званието официален претендент на WBA. 

"По време на галата в Чикаго ще има мач за световна титла - Чар срещу Окендо, така че ще бъде една огромна гала в една огромна зала", каза още Пулев.

Неговият брат Тервел пък сподели, че е много доволен от изживяването в САЩ. В събота той трябва да проведе деветия си професионален мач, срещу Валери Брудов в Берлин. След това целта пред него е сблъсък срещу непобедения германец от турски произход Хюсеин Цинкара. 

"Като цяло продължаваме да си действаме по нашия план. Нямаме никакви притеснения да се срещнем с него, просто си има някаква програма, която е предначертана. Ангажирали сме определени галавечери и противници съответно. Както аз написах на моята страница в интернет, да заповяда на галавечерта на 7 април във Виена", каза Тево.