Кубрат Пулев вдигна София на крака, след като победи един от най-големите таланти на британския бокс Хюи Фюри.

Българинът победи британеца по точки след 117:115, 118:110, 115:113, като той вече е официален претендент за световната титла от Международната боксова федерация, която в момента е в ръцете на Антъни Джошуа.

Това бе и 26-и успех на българина от 27 мача. Пулев не бе играл официален мач от над година, но въпреки това изигра може би най-силния си двубой в кариерата си срещу силен противник.

Поражението е второ за британеца, който преди това има и загуба от Джоузеф Паркър в битка за световната титла, която държеше австралиецът преди това. 

Срещата се игра пред препълнената "Арена Армеец", а българинът тотално доминираше над клетия британец с изключение на осмия рунд в който Хюи бе близо до това да изпрати нашенеца в нокдаун.

"Срещу Джошуа ще видите един друг Кубрат, а не този от тази вечер, защото имам много грешки, които трябва да чистя. Шоуто, което направихме, бе просто страхотно", обяви Пулев след самия мач.

"Докарахме един много сериозен противник. Как се справих в осмия рунд? Имам здрава глава по принцип, а и опит също така", добави още българинът и благодари многократно на страхотната родна публика.