Антъни Джошиа прави своя дебют в САЩ и се изправя срещу мексиканеца Анди Руис-младши в "Медисън Скуеър Гардън", в Ню Йорк.

Той залага поясите си във версии IBF, WBO и WBA срещу своя противник, който е по-тежък от него с цели 10 килограма. 

Срещата между двамата започва не преди 5:30 часа българско време.

Рунд 1
Джошуа не бе никак активен в първия рунд, като определено опознаваше противнка си. Руис вкара хубави удари и не се представи никак зле. Като цяло рундът бе 50 на 50.

Рунд 2
Нов силен рунд за мексиканеца, който не спираше да скъсява дистанцията и да притиска световния шампион. Джошуа вкара 1-2 добри удара, но като цяло се опитва да умори противника си и не го атакува агресивно. Вторият рунд е по-скоро за мексиканеца.

Рунд 3 
Джошуа показа какво може и прати Руис в нокдаун, а след това ги засипа с удари. Руис обаче успя да свали също световния шампион в нокдаун! Какъв мач само! Какво зрелище! Мексиканецът показа изключително здрави нерви. Определено британецът изпитва големи трудности и мексиканецът го натиска здраво в последните секунди на рунда. Втори нокдаун в последните секунди! Руис го поваля отново на земята! Гонгът спаси британеца от сензационна загуба. Какво се случва със световния шампион?!  Той отново изпада в нокдаун. Невероятно, наистина.

Рунд 4 
Двамата започват плахо рунда, но изглежда, че и в тях има умора. Сензационното е, че Антъни показа знак на Анди да му даде няколко секунди да отмори и мексиканецът с усмивка го направи. В този рунд като цяло не се случва нищо интересно, а самият факт, че Руис не е активен е добре дошло за британския световен шампион. 

Рунд 5 
В този рунд имаше размяна на удари, но като цяло нищо интересно по време на него. Минута преди края на рунда Джошуа поразклати със силен удар противника си, но след това не успя да го свали на земята. 

Рунд 6 
Рундът започна пак с бавно темпо, но Руис го понатисна към края на рунда и вкара добри удари. Антъни изглежда наистина уморен! 

Рунд 7
Руис смачка Джошуа! Праща го за трети път в нокдаун, а след това и в четвърти такъв. Британецът няма никакви сили.Британецът губи! Това е първа загуба в неговата кариера! И макар британецът да обяви, че може да продължи реферът даде край на срещата. 

Гледайте мача ТУК