Бившият световен шампион в тежката категория на бокса Антъни Джошуа опроверга всякакви твърдения, че е имал панически атаки преди сблъсъка с мексиканеца Анди Руис - младши, който той сензационно загуби и така сдаде световните си титли.

След изненадващата загуба с технически нокаут в седмия рунд имаше какви ли не спекулации, но Ей Джей опроверга всички тях и обяви, че само той си е виновен за неприятното поражение, което е сочено за сензацията на века при най-тежките.

"Аз съм воин! Не съм ял заразена храна и не съм имал хранително натравяне. Знам, че има много спекулации и опасения, че може би нещо не е било наред с мен. Истината е, че загрях много добре преди мача и не съм имал никакви панически атаки", обяви той пред британското издание "Гардиън".

"Не съм такъв тип човек, вие добре ме познавате. Трябва да приема загубата мъжки. Не обвинявам никой за това, само себе си. Аз все пак бях този, който излезе на ринга, за да изпълнява задълженията си и в крайна сметка аз загубих".

"Нещата не приключиха по начина, по който ги планирах". 

Той планира реванш, за да може да си върне отново световните титли във версиите IBF, WBO и WBA, като уточни, че няма абсолютно нищо против той да бъде отново в Ню Йорк.

"Нямам нищо против реваншът да бъде в Ню Йорк, но нямам и нищо против да е на родната Англия. Истината е, че Ню Йорк отвори широко ръцете си за мен и моя екип и това беше едно феноменално преживяване".

"Аз съм този, който трябва да се коригира, да се приспособи към ситуацията, и да свърши трудната работа в реванша. Боксът е част от моя живот и аз съм шампион и по сърце. Поздравления за Анди Руис. Той има още шест месеца като световен шампион, но след това ще трябва да защитава титлите си".