"Кобрата ще затвори устата на клоуна Тайсън Фюри", избухна мениджърът на Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев. Боксовият агент беше бесен от поведението на британеца и неговия щаб. Преди няколко дни треньорът на Фюри - Бен Дейвисън разкри как българският боксьор е отказал да се бие с Циганския крал. Двамата са представлявани от един промоутър - Боб Аръм.

"Имаше предложение, но то беше несериозно - разкри подробности Ивайло Гоцев, цитиран от "България днес". - Видяхме се с Боб Аръм в Лос Анджелис. По това време чакахме как ще се развият събитията около реванша между Джошуа и Руис. Целта на Кубрат винаги е била да се бие за титла. В момента Фюри е по-интересен с изявите си на клоун в Лас Вегас. Като говорим за отказани противници, той не се осмели да се бие с кубинеца Роберт Алфонсо (19 победи, 9 с нокаут и 1 загуба). Вместо това избра Ото Валин, който видяхме как се мъчи в София срещу Рафаел Зумбано Лав."

Точно Роберт Алфонсо е основният претендент за следващ съперник на Кобрата. Двамата са стари познайници. Те имат мач на турнира "Странджа" преди 11 години. Тогава Пулев печели с 20:9 точки. "Алфонсо е основният спаринг партньор на Дионтей Уайлдър - добави Гоцев. - Печелил е Панамериканския шампионат. Няма загуба. Ако се разберем с него, Кубрат ще се завърне на ринга в края на октомври или началото на ноември."

От екипа на Пулев все още не са се отказали да преследват и директен мач за световната титла. Кобрата е официален претендент на Международната боксова федерация в тежка категория. Преди няколко дни организацията разреши да се проведе реванш между Руис и Джошуа. Срещата е насрочена за 7 декември в Саудитска Арабия.

"Имаме допълнителни въпроси и претенции. Нашият адвокат и партньор Джон Уърт ще ги отправи легално - допълни Ивайло Гоцев. - Руис и Джошуа още не са се договорили. Много неща могат да се променят. Ще искаме нещо като обещетение."