Само една победа дели Станимира Петрова от медал на европейското първенство по бокс за жени в Мадрид. Жребият прати световната и двукратна континентална шампионка директно на четвъртфиналите в категория до 57 килограма. Там тя чака съперничката си, която ще стане ясна след мача между Елизабет Фалзон (Малта) и Вида Рудолф (Словения).

Иначе българското участие на шампионата ще бъде открито от най-леката ни представителка Еми-Мари Тодорова, която в категория до 48 килограма ще се бие в първия кръг срещу туркинята Айше Гагирир. Мачът е утре.

В категория до 51 килограма Габриела Димитрова почива в първия кръг, а във втория в понеделник излиза срещу украинката Тетяна Коб. От втория кръг стартира и 69-килограмовата Мелис Йонузова, която във вторник се бие с Анжела Карани от Италия.

Деница Елисеева (64) пък започва участието си в неделя, когато в първия кръг ще боксира с Франческа Амато (Италия). В същия ден е и битката на 54-килограмовата Златислава Чуканова, която има за съперничка Наталия Рок от Полша.