Кубрат Пулев ще бие лесно Райдъл Букър на 9 ноември. Такова е мнението на водещия експерт на авторитетното германско издание Вохеn1 - Джони Орбан, цитиран от "Меридиан мач".
 
Американецът Букър беше сред големите имена в тежката категория на професионалния бокс, но това беше преди да се озове в затвора за 12 години за разпространение на наркотици.
 
След завръщането си на ринга през 2018 г. той има добър баланс и само една загуба, но не би трябвало да представлява проблем за Кобрата. 
 
„Много се чака завръщането на Кубрат Пулев след инцидента с целувката. Негов опонент е връстникът му Райдъл Букър, който на практика се боксира отново само от година и половина, след като преди това прекара 12 години зад решетките.
 
В мача си срещу Пулев американецът е категоричен аутсайдер. Изглежда, че ще може да изпълни единствено функцията да държи под напрежение българина и да му се опъне, докато той получи възможността да се бие за втори път за световната титла", анализира Орбан. 
 
Мачът е след малко повече от две седмици, а интересът към него вече е доста голям. Това ще е втора битка за българската звезда на професионалния бокс на територията на Калифорния. Първата беше през март срещу Богдан Дину и се увенча с драматичен успех, а след нея последваха и проблемите с целувката по устата на Джени Суши и спирането на лиценза на Кобрата в САЩ за няколко месеца.
 
Мачът на Пулев и Букър ще бъде излъчен и в България. Директното предаване на срещата стартира в 7.30 часа сутринта в неделя, 10 ноември, по Диема Спорт. Половин час по-рано, както и след края на сблъсъка, зрителите ще могат да видят студийна програма с експертни анализи и коментари.