Кубрат Пулев и екипът му ще организират боксова галавечер в Пловдив през декември. Събитието ще е в зала "Колодрума", а целта е да се даде уважение към пловдивската боксова школа и "да се върнат младите към реалността".

"Изборът на Пловдив за място на галата е и заради това да възкресим този спорт в града и околностите. Нека младите хора, децата, отново да влязат в залите. Нека залите да се напълнят както преди. И то не само за високо спортно майсторство, а просто да спортуват. Да не висят пред компютрите, да не стават и лягат със смартфоните.

Виртуалният свят е хубав и примамлив, но той не е реалният живот. Трябва да върнем младите към реалния живот и да им вдъхнем човешките ценности", каза Пулев, цитиран от "Марица".

По думите му министърът на спорта Красен Кралев е предложил шоуто да е в София, но Пулев и екипът му са решили да е в Пловдив. След седмица българинът има мач с Райдел Букър в Калифорния.

"Ще стане супермач, който аз ще направя всичко възможно да спечеля. Сигурен съм, че мога да бия. Респект към Райдъл, той е добър и силен боксьор, но аз ще си взема своето. Това ще бъде добра прелюдия към мача ми за световната титла", посочи българинът, цитиран от "Дневник".