Кубрат Пулев победи Райдъл Букър с единодушно съдийско решение във Фресно, Калифорния. Така българинът остава официален претендент за световната титла в тежка категория на IBF. Това е победа №28 на Кобрата при професионалистите!

Пулев показа впечатляваща физическа подготовка, амбиция и реални аргументи на ринга. В ъгъла му беше легендата Ули Вегнер, който наскоро беше уволнен от „Зауерланд“, но продължава да работи с Кубрат. 38-годишният българин бе видимо по-добрият – 99-91, 98-92, 98-92, записаха в картите си арбитрите. Букър продължава да не е нокаутиран в професионален мач, пише Boec.bg.

Кобрата пусна 690 удара, от които успя да пласира 163 значителни. Пулев доминира съперника си в 9 от всички 10 рунда, като само първият отива на сметката на американеца.

Българинът се би в 11-хилядния стадион „Чукчанси Парк“ – домът на бейзболния отбор на „Гризлис“. Това беше вторият му мач за годината, след като в края на март той нокаутира Богдан Дину в Коста Меса.

Кобрата отново заложи статута си на претендент №1 и вече официално капарира бой с победителя от Анди Руис – Антъни Джошуа 2. Очаква се срещата да бъде през май 2020 година.