Кубрат Пулев заяви, че ще се бие за световната титла във версия IBF до месец май 2020 г. Той запази правото си на претендент №1, след като постигна убедителна победа по точки над Райдъл Букър.

В битка за пояса Кобрата ще излезе срещу Анди Руис или Антъни Джошуа, които ще изиграят своя реванш на 7 декември в Саудитска Арабия. Ако победителят не се изправи срещу българина, отличието ще бъде овакантено и Пулев ще се боксира със следващия в ранглистата.

"Благодаря за подкрепата на българите в залата и на тези, които не са спали, за да ми стискат палци. Противникът беше много подготвен. Знаете, че е тренирал с Усик, Джошуа и именно заради това не беше много удобен. Това му помогна, за да оцелее".

"Пробвам нови неща, искам да надграждаме, да стане по-детайлна играта на ринга. Трябва да се търсят всякакви варианти, за да съм на много високо ниво, ако се бия за световната титлата. Срещу Руис или когото и да било", заяви Кобрата в ефира на Диема спорт.

"Не можех да се чувствам на 100% спокоен и отпуснат. Но в крайна сметка важното е, че беше постигнат успехът. Новият ни треньор е от американската школа, което допринася допълнително. Не сме приключили работата си с Ули Вегнер".

"Правилата на IBF са, че до май месец 2020 победителят от Джошуа и Руис трябва да излезе срещу мен. Ако това не се случи, се бия със следващия в ранглистата. Но тогава поясът трябва да стане вакантен. Победителят трябва да се изправи срещу мен. Мога да победя и двамата", добави Кобрата.